Het is zó leuk om aan jonge kinderen les te geven! Ze zijn zo open en enthousiast voor de viool! Bij mij leren jonge leerlingen spelenderwijs de viool kennen. In het begin koppel ik klank aan kleur. Op die manier worden de tonen en snaren aangeleerd. We doen klank- en fantasiespelletjes. We tekenen, gebruiken werk- bladen, doen raadsels en activiteiten met kleurrijk spelmateriaal. Daarmee stimuleer ik het leren vanuit verschillende zintuigen.
KLANK EN KLEUR
Het is zó leuk om aan jonge kinderen les te geven! Ze zijn zo open en enthousiast voor de viool! Bij mij leren jonge leerlingen spelenderwijs de viool kennen. In het begin koppel ik klank aan kleur. Op die manier worden de tonen en snaren aangeleerd. We doen klank- en fantasiespelletjes. We tekenen, gebruiken werkbladen, doen raadsels en activiteiten met kleurrijk spelmateriaal. Daarmee stimuleer ik het leren vanuit verschillende zintuigen.
Naast mijn vrolijke lesmateriaal gebruik ik de vioolmethodes ‘Tovernoot’, ‘Zo speel ik viool’ en de beroemde auditieve Suzuki methode. Maar ik wil een kind niet naar een methode vormen. Ik kijk naar wie je bent en wat je nodig hebt. Dat doe ik bij jong en oud. Vervolgens geef én maak ik oefeningen die aansluiten. Daarbij gaan notenlezen, na- en meespelen hand-in-hand samen.
Is jouw kind er snel aan toe om veel te strijken en de vingers neer te zetten? Dan doen we dat. Is er meer tijd nodig? Dan nemen we die tijd. Tijd voor grapjes is er natuurlijk ook. Het is altijd gezellig als een eigen knuffel of pop erbij is.
Is jouw kind er snel aan toe om veel te strijken en de vingers neer te zetten? Dan doen we dat. Is er meer tijd nodig? Dan nemen we die tijd. Tijd voor grapjes is er natuurlijk ook. Het is altijd gezellig als een eigen knuffel of pop erbij is.
KLEUTERS HELPEN MET OEFENEN
Vioolspelen is leuk als je vooruit gaat en liedjes leert spelen. Jonge kinderen hebben hun ouders nodig tijdens het oefenen. Ze kunnen dit nog niet zelfstandig. Ik begeleid je als ouder in hoe je jouw kleuter kan helpen en stimuleren bij het oefenen thuis. Daar wordt de muziekmagie namelijk geboren.
We beginnen met een aantal dagen in de week met vijf tot tien minuten oefenen. Heel leuk dat idee van iedere dag oefenen maar dat zijn prehistorische gedachten. Daar hebben veel gezinnen nu geen tijd voor en dit geforceerd nastreven zorgt voor stress en dat moeten we niet hebben.
Belangrijk is dat we samen op één lijn zitten en kijken welke manier van oefenen bij jouw kleuter en jullie als gezin past. Een succeservaring maken van vioolspelen wordt gesmeed door het partnerschap tussen ouders en docent. Je bent dan ook van harte welkom in de les! Je kan foto’s of video-opnamen maken met je smartphone als geheugensteuntje.